Despre…

Acest blog este continuarea http://mariuss-blog.blog.ro

Era nevoie de o schimbare, un rebranding, si iata ca s-a facut.

poza-mea.jpgAcuma despre mine:

Marius A. Nicolescu

LOCUL NAŞTERII: BUCUREŞTI, ROMANIA
NAŢIONALITATE: ROMÂNĂ

EDUCAŢIE:
Universitatea Americana din Bulgaria (AUBG) – in curs


Iunie 2007 – Septembrie 2007

Coordonator de relatii cu publicul pentru compania „Portuguese Princess Excursions” in Provincetown, Massachusetts, USA.

Septembrie 2006 – Mai 2007
Redactor în cadrul publicaţiei DeFacto editată de Universitatea Americană din Bulgaria (www.defactobg.com)

Ianuarie 2007
Participant la trainingul „Training for Trainers – Intercultural Workshop” în Polonia (Stroze). Trainingul a avut ca scop perfecţionarea comunicării, descoperirea stereotipurilor pe care le folosim, finalitatea a fost creearea unei serii de proiecte ce pot fi aplicate în viitorul apropiat.

Octombrie 2006
Participarea in cadrul programului Action 1 in Giresun, Turcia;

Iulie 2006

• Câştigarea unei burse integrale, în valoare de aprox $1000 la International Debate Education Association Youth Forum, un forum educaţional care a avut loc în perioada 23 iulie – 5 august 2006 la Predeal, Romania. Tema cursurilor este „Jurnalism pentru tineri“

Iunie 2006

• Organizatorul conferintei „Democratia – Mod de folosire“, derulat in colaborare cu ziarul Cotidianul si ARDOR (Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica). La conferinta au participat presedintele fundatiei Pro Democratia, Cristian Pîrvulescu, preşedintele ARDOR, Moncia Mocanu şi redactorul sef adjunct de la Cotidianul, Pavel Lucescu.

• Invitat în emisiunea „Generaţia Contra“, transmisă pe data de 6 iunie 2006, ora 18.00 de Televiziunea Română (TVR 1). S-a discutat despre Campionatul Mondial de fotbal. Au participat Radu Naum, comentator si jurnalist sportiv si Marian Voicu, jurnalist.

Mai 2006

• Admis cu bursă parţială la Universitatea Americană din Blagoevgrad, Bulgaria (www.aubg.edu). Majoritatea bursei este oferită de Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă

Septembrie 2005 – August 2006

• Preşedintele Clubului de Dezbateri şi Oratorie „Socrates“ – singurul club de dezbateri din Constanţa – se ocupă de instruirea elevilor participanţi la cursurile acestui club.

Martie 2006
• Obţinerea unei burse integrale pentru o serie de cursuri – de o săptămână, pe tema „Radio Broadcasting“ primită din partea fundaţiei Soros pentru o Societate Deschisă şi a Guvernului S.U.A. Aceasta a avut loc în capitala provinciei Kosovo, Prishtina şi produsul final al cursurilor au fost o serie de reportaje radio despre situaţia din regiune.

• Invitat în emisiunea „Generaţia Contra“, transmisă pe data de 13 martie 2006, ora 18.00 de televiziunea Română. S-a discutat despre importanţa banilor şi a şcolii în sistemul educaţional actual. Au participat prof. Liviu Papadima, rectorul Univ. De Litere, Bucureşti, Petre Roman, senator şi Sorin Cernea de la Fundaţia Culturală Noesis.

Noiembrie 2005

• Absolvirea cursurilor CODECS pentru Managementul eficient al educaţiei

Octombrie 2005
• Organizarea celei de-a doua ediţii DebateFest – primul festival de dezbateri publice din România – de data aceasta festivalul a avut loc în cadrul centrului de conferinţe al hotelului Ibis din Constanţa, cu participarea a aproximativ 300 de spectatori şi prezenţa principalelor trusturi media din oraş pentru acoperirea evenimentului.

August 2005
• Participarea ca membru al presei în cadrul festivalului Callatis, intervenţii în emisiunile de după festival; interviuri cu un număr de personalităţi prezente, publicate în ziarul Cuget Liber şi revista Adolescentul
• Participarea, alături de alţi doi membrii ai clubului de Dezbateri „Socrates“ la Concursul Naţional de Dezbateri organizat de ARDOR – Asociaţia Română de Dezbateri Oratorie şi Retorică

Iulie 2005
• Câştigarea unei burse integrale, în valoare de 1500 de dolari pentru o şcoală de vară la Univerity of Vermont, în Statele Unite ale Americii. Participant în cadrul acestei şcoli la Institutul Mondial de Dezbateri, concurent la Turneul Internaţional de Dezbateri – locul 18 la vorbitori din aprox. 200 de participanti, toţi dintre aceştia americani.

Octombrie 2000 – ianuarie 2006

• Redactor al revistei „Adolescentul“, editată de Trustul de Presă Cuget Liber. Peste 300 de articole publicate în revistă şi materiale în ziarul Cuget Liber.
• Absolvent al Cursului de pregătire în jurnalism realizat de Cuget Liber, prin intermediul prof. Dr. Aurelia Lăpuşan.

Aprilie 2005
• Prezentarea filmului documentar „Explorând Constanţa“ în cadrul Târgului Naţional de Turism, care a avut loc în perioada 7-10 aprilie la centrul expoziţional Romexpo, Bucureşti.

Martie 2005
• Participarea la Olimpiada Naţională de Sociologie, faza pe ţară, care a avut loc în Mangalia.
• Realizarea, din fonduri proprii, cu puteri proprii, alături de un alt redactor al revistei adolescentul al unui film documentar independent, despre Constanţa intitulat „Explorând Constanţa“

Februarie 2005
• Obţinerea locului I la Olimpiada de Sociologie, faza pe judeţ.
• Participarea, ca trainer la selecţia realizată de Ambasada SUA şi Asociaţia Română de Dezbateri Oratorie şi Retorică pentru bursa SEEYLI (South Eastern European Youth Leadership Institute) unde au fost aleşi 11 elevi care vor pleca în Statele Unite ale Americii în luna iulie 2005.

Ianuarie 2005
• Organizarea şi susţinerea unui curs de management al proiectelor, care a avut 20 de participanţi. Partenerii proiectului au fost ARDOR (Asociaţia Română de Dezbateri Oratorie şi Retorică) şi Peace Corps Romania.

Noiembrie 2004

• participarea la conferinţa ONU, Oxford International Model United Nations, care a avut loc timp de 3 zile în Oxford, Marea Britanie. Temele abordate cu precădere au fost politica de război şi socială mondială în 2004.
• Absolvirea cursului de Project Management pentru traineri realizat de către ARDOR (Asociaţia Română de Dezbateri Oratorie şi Retorică) şi fundaţia Peace Corps

Octombrie 2004

• Iniţiator şi organizator al primului festival de dezbateri publice din România – DebateFest2004, organizat în cadrul Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu.

August 2004
• Participarea în calitate de mebru al presei la Festivalul Callatis şi intervenţii în emisiunile TVR de după fetival

Iulie 2004
• Bursă de studiu pe probleme de politică socială, leadership şi dezbateri în Statele Unite ale Americii pentru o lună de zile la universitatea Wake Forest, Carolina de Nord. Bursa SEEYLI (South Eastern European Youth Leadership Institute) este finanţată în întregime de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii prin intermediul Open Society Institute, New York.

Ianuarie – Aprilie 2004
• Voluntar în cadrul Centrului de Resurse Europene, Palatul Copiilor, Constanţa.

Decembrie 2003
• Participarea, alături de coordonatorul revistei Adolescentul la decernarea premiilor Clubului Român de Presă, unde revista a fost nominalizată la premiul Dumitru Tinu.

Alte relizări:
• Peste 1000 de articole publicate în numeroase medii – revista Adolescentul, ziarul Cuget Liber, site-ul http://www.romanialibera.com, si pe acest minunat blog.
• Peste 15.000 de dolari primiţi în burse în ultimii 4 ani

35 răspunsuri to “Despre…”

 1. Didi Melc Says:

  Cand ai fost tu un brand ca sa poti zice de rebranding?:)) Stii macar ce inseamna? Vorbeste in cuvinte mai simple poate intelegi si tu ce zici…

 2. mariusnicolescu Says:

  Rebranding se referea la blog. Am blog de mai bine de 2 ani – am hotarat ca trebuie schimbata abordarea, am hotarat ca trebuie schimbata asezarea in pagina, grafica, etc. Asta se numeste rebranding.

 3. Stas Sushkov Says:

  Engleza stii? N-o da cu mouse, vezi sa nu spargi monitoru’!

 4. andrei o Says:

  foarte frumos din partea ta ca ai facut filmul „a world without romania 2”. spune multe despre tine…

 5. eu Says:

  pentru unii blogul e un mod de a se da in „stamba” cum vad ca e pentru tine, in afara de faptul ca areti tu cat de „baiat” esti si iti etalezi aici cv-ul care cu siguranta nu intereseaza pe nimeni, am sa fac tot posibilul sa iti ridic o statuie, esti cel mai tare frate…pfu…in juriu la callatis..esti de vis…..asta e fix problema ta si in afara de acest cv ai niste insemnari de tot rahatul, nu stiu cat de frustrat esti probabil nu ai fost iubit de mic de ai tai…i don’t know….dar de aici pana a commenta blogurile altora…mai e mult….pt alti blogul e ceva funny, care nu se adreseaza neaparat tuturor…si nu vrea sa multumeasca pe nimeni….asa ca tinere domn, inainte sa comentezi un blog zi pardon. multe succese

 6. mariusnicolescu Says:

  deci nu pot decat sa rad cand citesc comentarii precum cea de sus. nu iti place taticu, nu mai intra, nu imi citi CV-ul,. dar, lasa tu draga, cand o sa ai macar jumatate din cate am eu in CV mai discutam

 7. TRISTAN Says:

  CV-ul tau e…apa de ploaie taticule. :))) Daca ai fost pe la Calatis sau invitat pe la TVR la Radu Naum inseamna ca e ceva de capul tau? Ti s-a luminat creierul? Nu cred….:)))

 8. mariusnicolescu Says:

  si cu tine tristane, vorbesc cand o sa ai macar un sfert de CV de-al meu

 9. fantasya Says:

  iarta-ma ca tot ce am sa-ti spun nu are legatura cu ce e mai sus… dar cred ca esti cel mai dragutz blogger din punct de vedere fizic…am tzinut sa spun asta pt ca eu ii consider pe blogeri urati… grasi sau prea slabi sau cu dintii ciudati sau orice altceva…

 10. mariusnicolescu Says:

  :)) multumesc, fantasya :))
  cel mai tare comentariu pe care l-am primit recent pe blogul asta
  you made my day 😛

 11. sorinul Says:

  Heh, corect se formuleaza „you have made my day” (OxDic.).Dar, se pare ca atit au reusit sa te invete fratii nostri de peste Dunare, la „academia” aia cu aroma de popcorn. Spune-i lu’ tati sa investeasca in picturi celebre. E mai rentabil. Si…sa nu mai faca prostii cu mamica. Numai ciudatenii apar…

 12. mariusnicolescu Says:

  da, asa se formuleaza mai doctule? ai auzit vreun american spunand „you have made my day”. crezi ca stau oamenii pe strada cand folosesc expresii colocviale sa rasfoiasca oxfordul?
  iar asta cu mistoul ca fac universitatea in bulgaria e fumata de mult. bucura-te tu de facultatea sau liceul tau din romania, si sa vedem cu ce diploma pleci tu de acolo, si cu ce diploma plec eu. va credeti toti mari docti, cand de fapt sunteti niste oameni fara viitor.

 13. gugutza Says:

  <>
  Da, intelectualule cu diploma „cu aroma de popcorn”. Am auzit!
  Daca nu invatai engleza din filme, ai fi auzit si tu mai bine!
  SE SPUNE: „YOU’VE MADE MY DAY”! Te las pe tine sa afli de ce. Poate iti explica un bulgar care a vazut la Studio X mai multe filme ca tine! 🙂

 14. sorinul Says:

  K, te vad ambitios. Este un lucru bun. Ajuta la supravietuire. Nu inteleg totusi, nehotarirea. Prea multe activitati diferite, in prea multe domenii. Oricum, se vede efortul facut in creerea unei imagini. Daca doresti sfatul unuia care nu a reusit din punct de vedere academic, permite-mi sa te atentionez asupra unui lucru: atita timp cit nu ai ajuns in format electronic pe http://www.wikipedia.com (vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Einstein, http://en.wikipedia.org/wiki/Gigi_Becali#Biography), esti un NIMENI!! Explica-i lu’ tati, ca investiitile sale in progenituri abia au inceput…

 15. eu Says:

  un NIMENI…ESTI PRAF MAI NICOLAE

 16. bogdan Says:

  Un gunoi americanizat un om cu creieru spalat de atata kkt pe care la mancat ce crezi ca in state e educatie mai buna decat in romania sau ce americani sunt de 1000 de ori mai prosti de cat noi bai javra penala tradator de tara ce esti „educatule”.

 17. bibomedia Says:

  🙂

 18. lilica frumushica Says:

  dar lb rusa ai invatat acolo la bulgari?kakaia rusa,nene? Invat-o ca iti va folosi!Si mai vino cu piciorushee pe tera.La Bucuresti de ce nu ai incercat la jurnalism?E asa de greu?Restul de bani cine ti-i da ca la bulgari un an nu poti trai cu numa 1500 parai de ai lui bushila?
  mai scrii comentarii la telegrafonline?se pare ca acolo ti-ai facut scoala.Dar te-ai putea inrola pentru Darfur,Afganistan,etc, si ai avea ce scrie! Succese!

 19. Rinah Says:

  vaiiiiiiii ce blog he tot r_a_h_a_ttttttttttttu, apropo eu nu am intrat de placere sa vad cum te lauzi cu ‘marile tale realizari’,pur si simplu din intamplare do poti sa iti spun ceva: esti penal GO SHOT YOURSELF ASSHOLE and by the way its very pathetic to comment what people say about you in that kind of way i hope you can read this , If can’t that means that your a liar

 20. Roman Says:

  ai ajuns lingau’ comunistului de voiculescu, comentezi pt gsptv felicitari :)), te asteapta o cariera de comentator, cariera care impune un nivel ridicat de inteligentza. Cum sa incerci sa il imiti pe Mircea Badea sau pe oricine altcnv, Doamne, get a life dude, sau si mai bn renunta la asta ca e de tot rahatu’. Cum sa le ceri bulgarilor sa te educe?:))=))

 21. unu Says:

  Doamne, da’ esti penibil. Sau idiot. Nu-mi dau seama.

  PS. asta nu-i CV, cu atat mai putin unul cu care sa te lauzi.

 22. Cristi Says:

  Hoooo neamule … au venit toti tarnacopistii si pietzarii sa-si dea cu parerea pe net? Cand o-ti avea si voi CV de 2 pagini mai comentati. A stiut sa se descurce si-a vazut juma de europa si statele unite … pana una alta BRAVO LUI ca misca ceva, noroc ca nu doare invidia ca multi s-ar tavali de durere.

 23. anonymus Says:

  Mircea Badea wannabe…

 24. andy_com_yo Says:

  bun Marius,vad ca ti-ai facut deja o gramada de dusmani,si pe buna dreptate.E foarte simplu sa critici,,,,,dupa cum vezi nici tu nu ai scapat,,,,,,dar in acel moment incearca sa vii cu o alternativa,cu o schimbare,nu te chinui sa vezi doar ce nu-ti place tie.Nu cred ca esti asa naiv incit sa crezi ca ce se intimpla la noi nu se intimpla peste tot in lume.

 25. Radu Says:

  Mie drept sa iti spun imi place CV-ul tau ! Ai realizat ceva! Asa ca toti care comenteaza sunt niste fraieri!

 26. miruna] Says:

  cv-u’ e ok,dar nu crezi că ar fi cel mai bine să laşi oamenii să descopere cât eşti de deştept şi fără să citească toate astea?

 27. Unu’ care se crede destept! « Crok’s Blog™ Says:

  […] vazut la despre , ca ai o multime de activitati la care ai participat , ti-ai facut o adevarata biografie , ceea ce […]

 28. bogdan2009 Says:

  Pustiule mi-am facut cont doar ca sa pot rade mai mult!!!Esti de-a dreptul penibil si asta sunt sigur ca nu o cred doar eu!Acea minte geniala si sclipitoare ce crezi tu ca o ai este de fapt prelungirea rectului de-a lungul coloanei verticale(un mod nou de-a spune „gandesti cu curu”)!Glumele balbaite si fara nici un sens sunt degeaba cum tind sa cred ca si tu esti!Imi place ca te ataci….te supara adevarul?Decat sa te lauzi cu activitatile tale multe si inventate si cu acea facultate fara nici un viitor(nu ca ai avea tu….doar in cazul in care ai fi nominalizat cu titulatura de „specie pe cale de disparitie”)ar fi mai bine sa pui mana si sa rasfoiesti pe bune o carte scrisa de un autor bun nu neaparat de renume(nu ma refer la Tokyo Hotel…poate asta ai intelege tu ca autor)si pe un DEX ca tare slab stai la capitolul exprimare coerenta!Esti inutil(poate doar ca unii ca mine dupa o zi de studiu adevarat sa se poata amuza pe seama cuiva prost…cu diploma)!Ce sa mai ma uitat acum vreo 3,4 zile la un documentar cu maimute si descopar cu surprindere ca ar putea sa-ti predea seminarii intregi despre Kant,Eratostene,Apolodor din Damasc si multi multi altii(a si ca sa nu cauti prea mult pe net cine au fost iti spun eu foarte pe scurt:primul era filozof al 2-lea matematician si geodez iar ultimul arhitec)!In incheiere iti urez ori sa cazi intr-un cutit ori sa aluneci intr-o fantana…in ambele cazuri satisfactia mea si a multor altora ar fi deplina!
  P.S : prostia nu se trateaza si nu se vindeca decat prin deces crunt si crud ar fi cazul sa scapi de ea……..si noi de tine(e primul si ultimul mesaj lasat vreodata de mine pe acest blog imbecil,inutil,inuman,incredibil,incurabil si idiot….)

 29. bogdan2009 Says:

  Imi cer scuze pentru faptul ca imi incalc promisiunea facuta dar trebuie neaparat sa stiu un lucru!!!Acei baieti si acele „fete” ce te „sustin” au fost platiti/platite in plealabil sau pur si simplu o fac din proprie initiativa?As prefera sa cred ca sunt platiti/platite pentru ca in ceea ce priveste a doua varianta e nasoala rau!!!Adica eu stiam ca prostia se ia dar si chiar si prin internet???Adica ce sa mai „cine se aseamana se aduna”!Si sa sufar de un retardism sever(nascut fara creier-ceea ce ar fi imposibil insa observ ca pe aici cam acestea sunt cerintele pt a nu fi contra)tot nu as putea vedea ceva bun in blog-ul tau!Daca in orice imprejurare as fi putut spune mai multe tu pur si simplu m-ai lasat fara cuvinte….nu am crezut ca poate fi pe lume un prost asa de mare dar observ ca m-am inselat teribil!Te rog din suflet sa imi zici ca nu esti roman ca altfel imi schimb cetatenia in maghiar!Macar rusinea e mai mica si mai suportabila!Esti descendentul lui AGAMEMNON DANDANACHE si sunt absolut convins ca o sa intrebi: „la ce echipa joaca?La Rapid?”iar raspunsul meu va fi:MERGI MA SI TE SPANZURA!!!!NU VEZI CA FACI DEGEABA UMBRA PAMANTULUI?!!!

 30. Perfume Says:

  Omule trebuie sa fii dobitoc sa ai un asemenea egou. Ce rost avea sa-ti expui tu CV-ul? Ca sa te dai mare? Mare branza faci si tu o facultate in Bulgaria, alta tara de rahat. Esti prost, folosesti cuvinte pe care de cele mai multe ori le incurci sensul. Dpmdv materia cenusie iti lipseste, te dai mare cu asa-zisa ta „cunoastere”, ce rahat ai facut daca te-ai dus la TVR? Oricine putea sa-si creeze o parere mai buna despre tine, daca nu-ti faceai cunoscut CV-ul, nu trebuia sa te bagi in seama cu el, trebuia sa-ti faci o buna impresie prin posturi si la viduri gaseste un platou in care sa filmezi pen’ca ai o lumina proasta, esti ragusit si et caetera. Oricum poate ai sa-ti revii si ai sa-ti dai seama ca daca folosesti niste cuvinte „telectuale” nu inseamna neaparat ca esti inteligent.

 31. cireasa Says:

  jesus! 2 much hate around here 🙂
  de ce dai approve la toti mucosii care vor sa te injure?

 32. mariusnicolescu Says:

  libertatea de exprimare. eu, spre deosebire de altii, chiar cred in ea

 33. Vicktoria Says:

  Se simte in taste invidia si neputinta unora… Eu te admir pentru ca nu te-ai complacut si ai vrut sa faci altceva,nu sa astepti sa se schimbe ceva in tara asta. Asta intentionez sa fac si eu. As vrea sa vorbesc cu tine, si eu vreau sa merg la AUGB si cred ca ai fi indicat sa iti cer informatii.. Cat despre ceilalti care comenteaza aiurea… Luati-va o viata si vedeti-va de ea!

 34. Roxana Says:

  Keep writing and don’t stop! Ce conteaza ce spun toti lingaii de mai sus, sunt doar invidiosi. Nu merita sa le raspunzi!

  Multe felicitari pentru blog, si congrats pentru cv-ul tau. Cred ca cel mai importat este sa faci cat mai multe lucruri diferite, ceea ce te ajuta sa ai o capacitate si perspectiva mai mare decat a celorlalti pentru ca poti vedea lucrurile/problemele/solutiile din diferite puncte de vedere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: