Sisteme medicale: se întâmplă în Norvegia

UNghia în piele + cangrenă

UNghia în piele + cangrenă

Ce mă plâng eu în general de sistemul medical din România. Mai bine aş tăcea dracului din gură. De ce? Pentru că se poate şi mai rău, se poate mult mai rău. Sistemul medical din Norvegia poate să concureze oricând la cel mai nenorocit sistem medical cu cel compatriot.
De ce ? O să încep o serie de povestioare în următoarele zile, din experienţe personale avute în Norvegia plus ce mi s-a povestit de către prieteni care locuiesc aici. Dar să începem cu una singură din aceste zeci de povestioare.

(Numele au fost schimbate pentru a proteja identitatea perosanelor implicate)
Adriana are 22 de ani şi-a lovit în mod banal degetul. Motiv pentru care unghia i s-a implantat instantaneu în carne, unde s-a dezvotlat o infecţie care o durea. Motiv pentru care şi-a făcut programare la medic. Simplu până acum, nu? Ajunsă la medicul respectiv, acesta s-a uitat la ea iar din vasta sa expertiză şi experienţă a răspuns: „Îi pui un bandaj, te duci acasă, dacă peste trei săptămâni te mai doare vi înapoi aici şi vedem ce îi facem.”
Adriana, încă cotropită de durere a plecat, fără să uite să treacă pe la casierie, unde a plătit NOK 200 (25 de euro) pentru că doctorul a trimis-o acasă. A da, şi nu i-a dat bandaj, a trebuit să şi-l cumpere singură.


Se întâmplă în Norvegia.

Etichete: , ,

6 răspunsuri to “Sisteme medicale: se întâmplă în Norvegia”

 1. xul Says:

  frate, du-te in Norvegia mai intai si pe urma vorbeste. Atitudine pur Romaneasca. Crede-ma nu e nici pe departe cum crezi. 200de coroane e mult? verifica ce nivel de trai au aia si pe urma .50 de coroane costa un breloc. Si da, totul se plateste, daca nu ai o asigurare medicala. Dar daca ai nu platesti ABSOlUT nimic. si vezi cum sunt tratati pacientii si etc.
  „Sistemul medical din Norvegia poate să concureze oricând la cel mai nenorocit sistem medical cu cel compatriot.”…:D auzi la el..

 2. mariusnicolescu Says:

  mai boule, tu unde ai senzatia ca sunt eu acuma? Iti zic eu unde sunt – fix in Norvegia. Am trait pe propria piele sistemul, si sa iti explic – asigurarea medicala NU ACOPERA PRIMA VIZITA LA MEDIC. Persoana in cazua avea asigurare medicala. Cat despre doua sute de coroane, sa platesti asa ceva ca cineva sa iti spuna sa iti pui un bandaj pe mana e mult oriunde in lumea asta. Se cheama bataie de joc. Dar cred ca esti un pic cam prost ca sa intelegi. Oricum, o sa urmeze si alte relatari despre acest sistem de sanatate, unele dintre ele traite de mine. Si am asigurare medicala in aceasta tara. Dar o sa explic mai pe indelete zilele astea exact ce acopera ea. Pana atunci poate te destepti un pic.

 3. xul Says:

  Sedere placuta in Norvegia. Pacat ca nesimtirea tot romaneasca e.

 4. Alexandru Says:

  Eu cred ca trebuia sa ii prescrie bagarea degetului in cur, pentru a concura cu succes cu sistemul medical din Romania!

 5. Sisteme medicale: Se întâmplă în Norvegia 2 « NICOLESCU Says:

  […] aceeaşi temă: Sisteme medicale: se întâmplă în Norvegia Apple versus […]

 6. darkness Says:

  Ce sa zic?Nene,esti roman 100%!Nu ai fost acolo sa vezi,dar vorbesti.Sti ce inseamna la ei 200 NOK?Foarte putin,pentru ca nivelul de trai e foarte ridicat.Si despre medicina,in romania poate nici peste 50 de ani nu o sa fie ca si in Norvegia.Eu am fost acolo si stiu.Sotul meu a suferit o intrventie chirugicala,i-a fost scoasa vezica biliara in conditii de urgenta.Dupa operatie…4 incizii mici,stare foarte buna si la cateva ore dupa megea singur.A!Si am uitat sa spun,din cauza emotiilor m-am simtit rau si imediat am primit ingriji.Asa ca eu iti recomand sa meri si sa vezi sa nu mai vorbesti din auzite.Rusine sa-ti fie si tie si celor ca tine ,ne faceti-de rusine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: