Virusul pe lângă care SIDA pare o banală răceală (sau nu ?!?)

Cum naiba ajungi zirist la Click? Îţi trebuie vreo expertiză în ceva? Mă îndoiesc profund. Cum aşa? Păi, răsfoind astăzi ziarul cu pricina am dat de următorul articol pe care vi-l citez în parte aici:

Americanii au descoperit virusul pe lângă care SIDA pare o banală răceală
„Doi cercetători americanii au descoperit un virus care ar putea rade oamenii de pe faţa pământului. Potrivit unui raport prezentat de Journal of the American Medical Association noul virus, extrem de periculos şi rezistent la medicamente, ar putea face în curând mai multe victime decât SIDA.” (articol complet)

Buun, pînă aici, nimic greşit, nu? Pare un material bine documentat, de ăncredere (adică vine din surse legate de cercetători americani). Ei bine, în goana lor după audienţă, Click au demonstrat totuşi ceva ce speram să fie demonstrat de mai demult. Că pînă şi cititorii lor sînt mai deşteptţi şi mai documentaţi decît ei. Cum aşa? Păi uitaţi comentariu lăsat de cineva pe pagina de web a articolului:

http://news.yahoo.com/s/nm/superbugs_usa_dc Nu este vorba despre un virus, ci despre o varianta extrem de virulenta a unei bacterii extrem de comune. Si acei „cercetatori” nu au descoperit nimic nou, au surmizat decat situatia, situatie cunoscuta de ani de zile de cadrele medicale care progreseaza spre rau. Da Ando, nu este la fel de virulent ca si C. botulinum, dar C. botulinum nu este comun cum este Staph Aureus. Am lucrat in unele din cele mai curate spitale si totusi infectii cu MRSA se intampina.

Deci, nu e vorba nicidecum de un virsu, ci de o bacterie pe care privitorii de Discovery o ştiu deja. Adevărat jurnalist trebuie să fi pentru a ajunge la ziarul Click…

Pe aceeaşi temă:
Voma si pipi (ma scuzati)
Mediocritatea la rang de calitate
Castigatori Best&Worst 2006 – Ziare

Reclame

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: