Ce facem? Îi împuşcăm pe toţi?

La 10 luni după ce a fost admisă în UE, europenii s-au săturat până peste cap de România. Ceea ce-i deranjează pe cetăţenii de rând nu este haosul politic de la Bucureşti sau posibila clauză de salvgardare pentru agricultura românească. Marea majoritate a europenilor nu se interesează de felul în care clasa politică de la Bucureşti îşi bate joc de propriul popor. În schimb, lumea e stupefiată de cadoul făcut de România odată cu aderarea la UE: problema nerezolvată a minorităţii rome. Titlul de mai sus nu conţine o greşeală de tipar. Pe Champs Elysées, Oxford Street, Via del Corso sau Kaertner Strasse, cerşetorii cu copii în braţe, hoţii de buzunare, grupurile ameninţătoare puse pe harţă sau cele de spălători de parbrize din intersecţii sunt formate în majoritate din cetăţeni români.

(Gândul)

Mă întreb, oare ce s-a întîmpla dacă Statele Unite ar da liber la vize la români, vă daţi seama că s-ar deschide o oportunitate şi mai bună pentru ţigani să opereze în business-ul lor. Mi se face scîrbă cînd îi văd cum se comportă în Europa, aceşti cetăţeni români fără demnitate. Cum naiba poate marea majoritate a restului naţiei române să cîştige bani cinstiţi, iar ei se plîng că-s discriminaţi.
Mulţi spun că felul în care tratăm noi ţiganii se compară cu felul în care erau trataţi negrii înainte. Nu e nici pe departe adevărat. Negrii nu au comportamentul ăsta mîrlănesc de care dau dovadă ţiganii. Negii au muncit şi au făcut bani cinstiţi. Ţiganii plecaă în Europa la furat.
Se fac 1000 de camapanii anti-discriminare. De ce nu se face vreo lege care să îi pedepsească mai aspru? Sînt o pacoste a societăţii şi ne vom trezi că ne vor distruge toată imaginea aia, şi-aşa şifonată pe care o avem. De fapt, ei sînt adevăraţii ambasadori ai României peste hotare. Că românul de rănd nu ajunge prea des prin Spania, Italia, Anglia etc. Îştia care nu mai au ce fura în ţară se hotărăsc să se ducă să îi fure şi pe străini.

Pe aceeaşi temă:
Rasismul din mine
Adio casatoriei intre minori
De ce e mai bine în Bulgaria

Etichete: , , , , ,

Un răspuns to “Ce facem? Îi împuşcăm pe toţi?”

  1. Apollinaire Says:

    Aia generalizeaza, iar tu generalizezi la rindul tau. Pe Oxford street am vazut un singur cersetor timp de o saptamina, era roscat si vorbea cu accent cockney iar pe Champs Elisees n-am vazut cersetori punct. Am vazut in schimb un fel de manifestare publica a prostituatelor franceze. Cersetori romani am vazut la catedrala ortodoxa din paris, dar erau albi moldoveni dupa accent.

Lasă un comentariu