Bătaia de joc

Citeam această însemnare cu privire la sistemul de maxi-taxi din Iaşi, şi pot spune fără nicio constrîngere că sînt convins că e la fel în absolut toată ţara.
În oraşul meu de baştină, Constanţa, există o linie (una din multele, asta e doar ca exemplificare) de maxi-taxi, numărul 310 care face conexiunea între Gară şi Mamaia. Este cu 30 de bani mai ieftină decît te-ar costa autobuzul şi, na, fiind maxi-taxi, opreşete oriunde, te lasă oriunde. Însă felul în care sardinele… errr… oamenii aceia pot sta în acele microbuze este absolut jenant din punct de vedere al demintăţii umane.
Deşi numai 18 sau 20 stau pe scaune şi peste 30 în picioare toţi plătesc la fel iar unii inspiră mai bine (după posibilităţi) mirosurile absolut asfixiante ale co-pasagerilor. Pe şofer şi pe taxatoare îi doare fix în cur, că dor ei îşi iau leafa, şi cu cît au mai mulţi pasageri, cu atît cîştigă mai bine. Prefer să merg pe jos sau să iau autobuzul decît să îmi pierd minţile într-un mijloc de transport care se pare că nu se supune niciunor reguli. Că observ că poliţia rutieră nu îi vede niciodată (păi normal, sînt mînă în mînă), iar primăria e ocupată cu treburi muuult mai importante decît să îi amendeze pe nesimţiţii ăştia.

Pe aceeaşi temă:
Să scumpim biletele
Campanie pentru proşti
Din balcon…

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: