SUV-urile si mitocania

Am citit acest post scris de un blogger de care nu am auzit pana acum, dar care m-a facut sa iau o pozitie in acest caz.
In sfarsit, sa va relatez pe scurt ce vrea domnul sa spuna in materialul sau. In principiu, incearca sa demonstreze ca nivelul de civilizatie al unui popor este direct proportional cu numarul de persoane care circula pe bicicleta si „SUV-urile sînt enervante. A avea o astfel de maşină reprezintă o dovadă foarte clară de lipsă de caracter, de mitocănie, de neam prost.”
Intr-o oarecare masura ii dau dreptate. Ce bine ar fi daca strazile ar fi pline de biciclete si oamenii nu s-ar mai inghesuii ca dobitocii la 7 dimineata pe Grant.
Dar, problema se pune altfel. Eu stau in Militari, sa zicem. Si vreau sa ma duc la munca la Gara de Nord, sau la Romana. Pai, mai taticu, ajung la munca dupa o ora si jumatate sleit de puteri, la 45 de grade afara, numai bicicleta nu mai imi trebuie in viata mea.
In momentul asta in Bucuresti eu nu vad cum s-ar putea implementa mersul pe bicicleta pe distante mari. Nu e fezabil, dom’le.
Cat despre „mitocanii” cu SUV-uri, lasa fratele meu, ca 99% din SUV-urile alea sint mult mai ecologice decat tembelii cu Dacia din 1977 sau retarzii care isi tuneaza masinile in ultimul hal ca sa le hahaiasca motoarele cu 5 la ora in ambuteiaj.

Pe aceeasi tema:
Dacia – tot mai sus
Ooof, Antena mea

6 răspunsuri to “SUV-urile si mitocania”

 1. kozoo Says:

  Nu prea cred ca exista mai multe dacii din 1977 pe strazile noastre decat SUV-urile dintr-un motiv lesne de inteles si anume ca nu mai au cum sa se incadreze normelor europene de poluare…

 2. v Says:

  ei, de blogerul cu pricina n-oi fi auzit, da’ nici de scriitorul cu pricina?

 3. Arhi Says:

  kozoo, si ce le impiedica in romania sa circule, chiar daca nu corespund?

 4. cezarpaul Says:

  Faci o ora si jumatate din Militari la Gara de Nord daca mergi pe linga bicicleta. Daca te sui pe ea si dai din pedale, faci jumatate de ora. Pe trafic intens. Si nu trebuie sa fii Superman pentru asta. Si nici participant la Turul Frantei. In strainatate, am vazut si babe care pedalau voiniceste. Dar pentru noi, un popor de sedentari, e de neimaginat mersul pe bicicleta.

 5. krossfire Says:

  Cu SUV-urile nu sunt de acord. E full de ele. In Valcea, unde mai nou au aparut tot felul de mici gainari si de imbogatiti peste noapte sunt in jur de 120 de SUV-uri. Consum mare, blocaje de trafic si snobism cat cuprinde.

 6. kogaionon Says:

  fiecare are dreptul la opinie! Nu Suv-ul, Jeep-ul sau Dacia din 70 e problema! Ci infrastructura! Usor subiectiv textul lui CPB, dar corect din punct de vedere al celor ce privesc totul ca pe o deplasare stricta intre t0 si t1. Insa, daca ai familie, eventual si 2-3 copii, ce faci? Mergi in sir indian? Tot la infrastructura ne intoarcem. SI, btw, sunt suv-uri care consuma comparabil cu o berlina, pt cei care-si dau doar cu parerea de la bordul spitelor. Falsa tematica! sa incercam si altfel!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: