O fabula

Am o fabula pentru voi, dragi cititori. Desigur, e mai degraba o povestiure reala dar cu iz moralizator, o comparatie simpatica intre ceva ce se intampla undeva si ceva ce ar trebui sa se intample altundeva. Dar ca sa nu va mai ametesc prea mult, de frica sa nu migrati spre bloguri mai putin inteligente incep povestioara mea.

Aseara in Provincetown, intr-un loc numit Long Point, care este de locul unde se termina Cape Cod, a avut loc o petrecere. In fiecare an un localnic mai instarit organizeaza o petrecere pentru oricine vrea sa vina. Mancare gratis, bautura gratis, singurul lucru pe care nu il acopera este drumul pana acolo pe care trebuie sa il faci intr-un „water taxi”. Asa ca aseara, impreuna cu o amica am purces spre Long Point.
Aici intervine „ironia”. Nenea care ne transporta cu „taxi”-ul in general are o taxa de 15$ dus-intos pana in Long Point. Aseara nu a vrut bani. Ne-a spus nonsalant, cu zambetul pe buze ca dupa 8 seara drumul e gratis. Evident ca lumea i-a dat bacsisuri, cu care probabil si-a acoperit benzina.
Sunt mai mult decat convins ca daca eram in Romania nu numai ca cel care detinea singurul mod de transport spre locatie cerea bani, sunt mai mult decat convins ca ar fi cerut dublu decat normal.
Aici intervine diferenta de cultura si de inteligenta „capitalista”. Sa ne fie de bine.

Reclame

Un răspuns to “O fabula”

  1. RoBlegooFest2007 Says:

    Pai, cum Marius…? Pe ce lume traiesti? Nu stii ca americanii sunt tampiti, retarzi, inculti, obezi, aroganti, putrezi la temelie si deja mor in bezna? Ca eu asa citesc pe la noi pe-acasa…Sa intelegem ca tu ai oarece admiratie pentru aia?
    Cum spunea cineva: „Tovarasi, capitalismu’ american se indreapta cu pasi repezi spre prapastie!…Noi ii vom ajunge din urma…si chiar ii vom depasi!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: