Se ieftineşte roamingul, cresc tarifele interne

Sau cel puţin acestea sînt previziunile specialiştilor care au analizat problema cu roamingul. Probabil că ştiţi deja că UE plănuieşte să impună o limită maximă la tarifele pentru roaming în graniţele Uniunii. Acestea ar putea fi cu 70% mai mici decît pînă acum, adică 0,40 euro (0,54 dolari) pe minut pentru un telefon dat peste graniţă în UE şi 0,15 euro (0,20 dolari). (Antena3) Se previzionează o scădere cu jumătate a încasărilor făcute de operatorii de telefonie mobilă. De aceea aceştia, este posibil, ca urmare să crească preţurile la tarifele interne.
Eu nu cred că se va întîmpla asta, decît dacă se înţeleg toţi între ei să facă asta în acelaşi timp şi în principiu cu aceleaşi procente de creştere. De exemplu, dacă s-ar gîndi Vodafone în România să crească de două ori preţul la convorbiri interne şi Orange ar rămâne pe vechile tarife, punem pariu că ştim unde s-ar duce foarte mulţi, dintre utilizatorii Vodafone?
Aoife Sexton, preşedintele pe partea de reglementare a GSM Association, propune, însă o variantă mult mai logică şi care ar putea să echilibreze situaţia. El este de părere că tarifele în roaming nu ar trebui să scadă chiar aşa de drastic, ele putînd fi reduse „mai puţin„. Astfel, în opinia sa, 0,65 euro (0,88 dolari) pe minut la apelare şi 0,35 euro (0,48 dolari) la primire, pe minut este un tarif relativ OK. Nu şi în opinia clienţilor.

Pe aceeaşi temă:
Vodafone şi Youtube intră în parteneriat
Siemens antrenat intr-un scandal de 420 de milioane de euro
3G-ul RDS’ului

Un răspuns to “Se ieftineşte roamingul, cresc tarifele interne”

  1. starlete Says:

    Este clar ca tariful conteaza, dar si minutele gratuite !
    Convorbiri Cosmote preturi mici, minute multe !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: