Pentru că cei mai citiţi nu sînt cei mai buni

Aş fi vrut să scriu aici despre imbecilitatea la cote maxime de care dau dovadă unii bolggeri. Dar m-am decis să nu. Am realizat că nu e nevoie. De ce? Păi, e simplu. Pentru că nu trebuie ca cineva din exterior să îţi explice că cineva e dobitoc pentru ca tu să realizezi acest lucru. Adică, dacă eşti destul de prost la rîndul tău să nu îţi dai seama de asta, atunci îţi meriţi soarta. Exemplul elocvent cred că îl ştiţi deja aşa că nu are rost să reiterez poveşti vechi.
În jurul unui blog prost, scris de un imbecil se adună alţi imbecili, care, văzînd că prim-dobitocul are succes, au senzaţia că, prin urmare, blogul e bun. Că de, îl citeşte lumea. Cît se poate de fals.
Blogurile cu adevărat bune nu sînt băgate în seamă în România noastră minunată. De ce? Pentru că ne place scandalul la cote maxime, ne place să ne ciondănim, să înjurăm şi să facem pe atotştiutorii. În afară nu se întîmplă chiar aşa. Desigur există şi buricişti, dar ei nu sînt citiţi de mulţi. Blogurile cu adevărat bune îţi spun ceva, îţi dau de gîndit, nu conţin injurii la adresa celor care comentează acolo. Aaa, da, că mi-am amintit, şi libertatea de exprimare unde-i?
Nu mai reţin pe ce blog citisem formularea următoare: „La mine pe blog nu e democraţie”, asta la cîteva luni după ce acelaşi nene semnase prostestul acela sinistru şi de prost gust, care nu avea, de fapt nicio valoare cu privire la morţii de la revoluţie. Adică deplîng oamenii ăia despre care spun că s-au jertfit, pentru ca eu pot să ocup aiurea netul cu dejecţiile mele, însă la mine pe blog încă e comunism, unde eu sînt atotputernicul ştiutor de tot şi toate. Ca urmare o să şterg toate mesajele în care cineva mă înjură, astfel încît, în momentul în care, Doamne ajută am un cititor nou acesta să aibă senzaţia că a intrat pe cel mai bun blog din lume.
Astfel de manifestări puerile sînt distractive pentru un privitor destul de elevat să poată înţelege întreaga situaţie. Se mizează NUMAI pe scandal, sînt împroşcaţi cu noroi cît mai mulţi, cu linkuri trimise către aceştia, astfel încît ei, cei din urmă să ia o poziţie. Aceştia din urmă sînt adevăraţii tîmpiţi. De ce? Pentru că nu au înţeles că bloggingul NU e o formă de jurnalism, cei care scriu pe bloguri NU sînt jurnalişti, astfel opiniile lor sînt numai nişte opinii, care nu ar trebui să creeze răspunsuri oficiale din vreme ce nu au vreo valoare anume (mai ales cînd sînt scrise cu contorul de trafic în minte).

Pe aceeaşi temă:

Cum e cu jurnalismul ăsta…
Apartenenţa la propriul creier
Moartea mediei tradiţionale? New media? Aiurea…

Reclame

9 răspunsuri to “Pentru că cei mai citiţi nu sînt cei mai buni”

 1. lazydaisy Says:

  Ai dreptate si astfel de articole inutile si de prost gust nu se gasesc doar in Blogosfera si si in presa „adevarata”. Care e cel mai citit ziar din Romania? Da, Libertatea! Este Libertatea un ziar bun, obiectiv, cu jurnalisti bine informati? In nici un caz! Dar romanul vrea barfa si scandal si cum am invatat la macroeconomie, supply meets demand. Deci pe cine sa dam vina?

 2. mihai1984 Says:

  De acord cu opinia ta si cu a lui lazydaisy.
  Majoritatea bloggerilor nu sunt jurnalisti, desigur mai exista si exceptii, bloggeri care is jurnalisti de profesie. In schimb, nici multe din ziarele de pe piata nu sunt ziare deoarece incalca una sau mai multe reguli ale jurnalismului. De exemplu, ziarele de scandal nu ar trebui sa se numeasca ziare. Ei aud ceva si imediat arunca pe hartie. Nu zic ca unele din ele nu mai si verifica unele stiri…
  Pe de alta parte bloggerii pot fi considerati si jurnalisti. Un blog poate fi un editorial, facand astfel din blogger un editorialist.
  Am promis cand am iesit din pauza ca o sa scriu un post in legatura cu razboiul bloggeri – jurnalisti, dar am devenit atat de ocupat incat nu am apucat sa astern undeva ideile.

 3. mariusnicolescu Says:

  eu consider că jurnaliştii sînt cei care se documentează singuri înainte de a scrie ceva, nu citesc asta în ziare şi pe interenet şi apoi publică cu titlu de ştire la ei pe blog.
  Cît despre Libertatea, ai foarte mare dreptate LazyD.

 4. Apollinaire Says:

  @mihai: ziarele de scandal nu se numesc ziare, se numesc tabloide 🙂

 5. mihai1984 Says:

  @apollinaire
  sau cum le spune Badea… Silicoane.
  Dar daca te uiti tabloidele sunt caracterizate tot ca ziare

 6. psiheea Says:

  din blogurile pe care le citesc asta e al treilea care critica pe cei care critica aiurea – primul e al meu 😛
  majoritatea oamenilor care incep un blog sunt prosti. au prea mult timp liber si considera ca asta e o cale spre celebritatea pe care nu o obtin in viata reala. ca sa duci un entry in top e destul sa-i pui un titlu suparat (cu „ura”, „sila”, „nervi” etc) si sa injuri pe cineva in text. cum prostii sunt mereu multi, se comenteaza/viziteaza intre ei.

 7. weblogu' lu' maK Says:

  Blog?

  Libertatea de exprimare inseamna ca fiecare poate sa-si exprime liber opinia asa cum crede el/ea de cuvinta.
  Aici se incadreaza si blogurile. Fiecare scrie si face ce vrea muschiu’ lui/ei in ograda proprie.
  Care sunt motivele pentru care cineva i…

 8. mariusnicolescu Says:

  da, corect, mak, dar cînd milizezi pent democraţie li semnezi protestul acela penibil, să spui ulterior că la tine pe blog nu e democraţie, şi comentează numai cine vrei tu e dovadă de ipocrizie

 9. maK Says:

  Asa e n-am zis ca nu, ipocrizie, minciuna, intoleranta, ifose de zeu printre paminteni, citeva din calitatile musai de avut daca vrei sa ai trafic de trafic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: