Papa de acord cu Marx

Pe 16 aprilie va apărea o carte scrisă de Papa Benedict al XVIlea, din care Corriere della Sera spicuieşte puţin. Una din cele mai importante pasaje se referă la afirmaţiile Papei referitor la un citat al lui Karl Marx, cu care Benedict este de acord. Evident, cartea se referă la acelaşi platitudini pe care un membru al bisericii în general le afirmă.
Ei bine, da, unele din acele platiudini sînt adevărate, pentru că e destul de clar în ce lume turmentată trăim. Papa scrie despre turismul sexual, despre globalizare şi probabil despre influenţa bisericii referitor la aceste evenimente. Toate acestea exact în perioada în care este anunţată beatificarea lui Papa Ioan Paul al II-lea.
Nu cred în biserică şi în oamenii ei, s-a demonstrat cît de corupţi şi influenţabili pot fi, s-a demosntrat de prea multe ori cît de mult ţin la idei şi interpretări cu totul greşite. Iar cu apariţia acestei cărţi o să mai vedem un pic de propagandă. Dar, avînd în vedere că în multe state din lumea asta biserica este una din cele mai de încredere instituţii, mulţi evlavioşi se vor simţi incredibil de iluminaţi de scrierile papei.

Pe aceeaşi temă:
Ţapul ispăşitor
Clauza de sărăcie
Generatia Expirata

Un răspuns to “Papa de acord cu Marx”

  1. Stefan Says:

    …nu-i dreptul tau sa judeci…ce ai tu cu cei care cred? Chiar te deranjeaza? Ma refer la cel care a scris articolulde mai sus „Papa de acord cu Marx”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: