Primul concert postum al Laurei Stoica

La cimitirul Bellu, cunostintele patrunse de tragedia momentului s-au pierdut printre miile de fani si bagatori de seama, minati de dorinta de a fi aproape de cineva pe care l-au vazut la televizor.

Pe o ploaie in rafale, asezonata cu un vint patrunzator pina la oase, inmormintarea Laurei Stoica la cimitirul Bellu a semanat cu o padure pe care nu o puteai vedea din cauza copacilor. Chipuri apropiate cintaretei, ca Mihai Constantinescu, Angela Similea, Elena Cirstea, erau razletite printre miile de oameni ingramaditi ca la concert. De la cameramani catarati pe cavouri istorice la pusti calare pe cruci, vorbind la celular, toti se inghesuiau, cu vociferari ca la coada la piine, sa prinda un loc bun de tras cu ochiul. Ultimul drum al Laurei Stoica, de la capela la locul de veci, a fost impinzit de curiosi, tinuti in friu de bodyguarzi. Rareori mai auzeai cite un „da-te, mama, jos de pe mormint, ca e pacat!“. Batrinele cele mai susceptibile sa spuna asta isi intindeau chiar ele giturile sa vada mai bine, catarate in cele mai neortodoxe locuri. „Pai sa vezi ce-a fost la Dan Spataru! Se calcau in picioare“, isi aminteste o doamna plouata bine.

Pop-rock la Bellu
La sfirsitul slujbei, din multele cuvintari ale prietenilor cintaretei, un singur mesaj a fost clar: ea nu mai e printre noi decit cu vocea. Cind usile capelei s-au deschis, muzica Laurei Stoica a invadat aleile cimitirului, prin boxe. Melodiile ei, audiate postum, i-au facut pe unii sa lacrimeze, iar pe altii sa aplaude ca la concert. Desi nu au vazut-o decit la televizor, multi vorbeau despre viata, relatiile si cariera Laurei Stoica de parca ar fi fost de-ai casei. „Eu, daca eram in locul mamei ei, nu o aduceam aici, o ingropam la Pucioasa, ca de-acolo e ea“, isi da cu parerea, neintrebata, o femeie. „Era un om bun, o voce minunata, eu lucram ca tehnician la televiziune si am inregistrat-o. A fost plecata in America, de-aia nu prea o mai vedeai“, se lauda alta, cu flori in mina. Multi insa erau suparati ca Laura Stoica e pomenita abia acum, cind nu mai e. „La televiziuni nu mai era buna! Aduceau numai javrele astea de tineri cu lalaielile lor.“ •

Sursa: Cotidianul

Reclame

2 răspunsuri to “Primul concert postum al Laurei Stoica”

  1. Bella Says:

    asa cum zice Laura ,,in noi va arde vesnic lumina unui timp pierdut”, un timp in care nu am stiut sa o pretuim…:((

  2. sabina Says:

    pacat ca am pierduto.Dumnezeu s-o odihneasca. a fost CEA MAI BUNA CANTAREATA ROC de atunci.a fost si va ramana in inimile noastre pentrutodeauna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: