Siemens antrenat intr-un scandal de 420 de milioane de euro

Siemens logo
Compania germana Siemens se afla in acest moment sub un lung tir de investigatii din partea Departamentului American de Investigatii din cauza unui scandal legat de dare de mita in valoare de 420 de milioane de euro.
Procurorii din Munchen, ajutati de o serie de procurori din Italia, Liechtenstein si Grecia ii achteaza pe cativa fosti executivi ai Siemens, cat si pe o parte din managerii actuali ai companiei. Foarte interesant este faptul ca Siemens a hotarat sa colaboreze cu investigatorii si chiar a angajat o firma independenta care sa se ocupa de acest lucur – Debvoise va conduce o investigatie independenta si va prezenta raportul actualilor manageri ai gigantului german. Desi la momentul actual natura investigatiilor Departamentului American de Justitie este putin neclara, Siemens a declarat ca procurorii vad companie ca pe un martor, nu un suspect – ei fiind victima unui numar de angajati corupti. Acesti angajati au declarat ca mita in cadrul acestei companii este ceva absolut normal.
Cu toate acestea, Siemens a facut o serie de pasi pentru a arata ca ia foarte in serios acuzatiile. Primul pas a fost angajarea expertilor de la Debvois, iar celalat a fost cooptarea lui Michael Hershman, un fost investigator in cadrul scandalului Watergate, ca expert in acest caz.
Procurorii au declarat ca in decurs de sapte ani, din Siemens au plecat peste 400 de milioane de euro spre tari precum Arabia Saudita si Nigeria, bani folositi pentru mituirea autoritatilor din respectivele tari, in legatura cu contracte de telefonie.

Marius A. Nicolescu

Pe aceeasi tema:
Biletelul iese la iveala
Cur de demnitar
3G-ul RDS’ului

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: