Băselu şi pirateria

Bill GatesCă Traian Băsescu spune lucruri trăznite, şi de cele mai multe ori numai tîmpenii, ştiam deja, însă la ce s-a ajuns odată cu venirea lui Bill Gates la Bucureşti nu am crezut posibil. L-am auzit pe preşedintele Romîniei afirmînd faptul că pirateria în Romînia a fost, de fapt, o investiţie foarte bună în crearea actualei generaţii migratoare din industria IT.
Să cităm din preşedinte: „Îmi aduc aminte începutul anilor ’90, când, trebuie să recunoaştem, programul Microsoft Office a fost probabil cel mai piratat program din lume, pe piaţa românească. Atunci nu aveam legi, dar acest program a avut un impact extraordinar. În primul rând tânăra generaţie a devenit prietena lui Bill Gates şi, în al doilea rând, tânăra generaţie din românia a descoperit calculatorul” a declarat dînsul cu nonşalanţă. Să continuăm: „Aş spune că un lucru rău, piratarea programelor, a fost până la urmă o investiţie. O investiţie în prietenia faţă de Microsoft şi Bill Gates, o investiţie în educarea tinerei generaţii din România şi care a creat prietenia românilor cu calculatorul”, a adăugat Băsescu.”
Am auzit oare bine? Am citit toate literele, nu mi-a scăpat nimic? Adică, ceea ce vrea domnul Băsescu să zică? Că e bine că se piratează software în România? Că cei care folosesc programe piratate ar trebui să se mîndrească, prin asta dovedind prietenia cu Bill Gates? Oare a auzit domnul cu 50 de miliarde de dolari avere lucrul ăsta? Hmmm, dacă da, ar trebui să se gîndească mai bine data următoare cînd mai plasează un centru de suport pe undeva.
În altă ordine de cuvinte, Gates a acaparat media de pe 1 februarie 2007, după o îndelungată vreme în care am fost asaltaţi cu ştiri despre preşedinte, premier, bileţele şi altele, acuma se pare că luăm o gură de aer. Dar nu-i nimic, mîne circul revine.

Pe aceeaşi temă:
Bileţelul Udrea…
Bodu – victima razboiului intre palate
Basescienizare

5 răspunsuri to “Băselu şi pirateria”

 1. Livero Says:

  Pai la ce sa te astepti ? 😀 Super tare baselu asta 😛

 2. mariusnicolescu Says:

  Da, suuuper. Hai sa-l mai votam odata!

 3. Livero Says:

  nu mai votez in urmatorii 20 de ani 🙂

 4. Windows + Office pentru numai 3$ « N*I*C*O*L*E*S*C*U Says:

  […] şi în SUA familiilor cu venituri de sub 15 000 pe an. Deci avea dreptate Băsescu cînd spunea că dezvoltarea Microsoft în România se datorează în mare parte celor care au piratat produsele […]

 5. titi Says:

  Comentezi sa te afli in treaba cred. Poate la tine taticu a avut bani sa iti cumpere diverse. daca te-ai fi jucat cu cercu si ai fi vazut un PC la TV poate aveai mai multe in cap. Bravo lui base ca ne-am piratat. cred ca habar nu ai ce inseamna piratat nene

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: