Dezbateri parlamentare

Asta seara, incepand cu ora 7, o sa ma prezint la costum si mirosind frumos intr-o sala din cladirea alaturata din campus pentru preselectia turneului de dezbateri parlamentare de tip britanic. Daca la inceput eram mai mult ca sigur ca o sa castig acest concurs si o sa plec in Germania, cu trecerea orelor devin din ce in ce mai sceptic.
Am mai facut British Parli. In ce consta el? In patru echipe, a cate doua persoane care dezbat o motiune care este anuntat cu 15 minute inainte de dezbatere. Ceea ce inseamna ca un element foarte important la mijloc este cultura generala, de vreme ce nu ai voie sa te inspiri din niciun fel de sursa. Aceasta poate deja constitui un atu. Toate patru echipe sunt, deci, dependente exclusiv de cat de inteligenti si cititi sunt membri lor. Doua echipe afirmatoare si doua echipe negatoare se afla intr-o masiva competitie ce dureaza putin peste o ora pentru a casiga titlul de best debating team. Ce-a de-a doua echipa afirmatoare are de facut un lucru foarte dificil: sa poata sa dezbata coerent si argumentat un caz care a fost deja acoperit de catre prima echipa afirmatoare, cu care acestia se afla in competitie. Adica, sa aduca argumente noi si sa sublinieze argumentele slabe ale primei echipe afirmatoare.
Mie-e putin frica, unu la mana, pentru ca la capitolul „speaking in public” am cam ruginit, ultima mea iesire publica in fata a unor oameni ca vorbitor principal a fost acum aproape o luna, ceea ce pentru mine este un timp enorm, si doi la mana, joc in echipa cu o fata care nu a facut dezbateri niciodata. Asta din urma nu este neaparat un lucru rau. Pana la urma, daca esti destept si ai posibilitatea sa argumentezi orice pozitie, oricat de greu ti s-ar putea parea acest lucru, pana la urma, posibilitatile sunt infinite.

Pe aceeasi tema:
Inapoi
Nevoia de argumentare

Reclame

2 răspunsuri to “Dezbateri parlamentare”

  1. fanel Says:

    Hai joc de glezne ca maine poimaine conduci Romania 😉
    Bafta…

  2. Rohelma Says:

    Heh… we trust you. Esti baiat destept. Asa ca … hai, curaj! 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: