Basescienizare

35.000 de civili au fost omorati numai in cursul anului trecut in Irak, spun surse din cardul Natiunilor Unite. O cifra care depaseste orice imaginatie. Statele Unite au pierdut de mult controlul in regiune, desi nu doresc sa admita lucrul acesta. Politica lor internationala, mai ales legata de razboi este una dezastruasa cel putin.
Intre timp, politica romaneasca cu privire la acest fapt stagneaza in continuare. Basescu spune ca nu retrage militarii romani nici cu un milion de semnaturi, pentru ca stie el, in adancul sufletului sau marinimos ca romanii nu si-ar dori acest lucru. Chiar are Basescu impresia ca intreaga asta natie joaca dupa cum canta el? Ei bine, da… Si nici macar nu e departe de adevar. Cota de popularitate a presedintelui Basescu este in continuare alarmant de ridicata, motivul prinicipal fiind faptul ca Base e telegenic si carismatic. Nu e un bun politician, spune numai tampenii, trateaza presa precum a tratat-o si regimul trecut, insa dom’le, este asa de dragut cand apare el la televizor si arunca paltonul in multime… Si multimea il aplauda si striga „Uraa sa traiasca!!!”.
Suntem o natie de aplaudaci usor manipulabila din punct de vedere politic. Comparam oamenii politici cu oamenii de televiziune, cu entertainerii. Ne plac politicienii care vorbesc frumos in fata camerelor de luat vederi, care arata bine si mai ales spun ce trebuie. Mintiti poporul cu televizorul.
Nu am nicio indoiala ca Basescu va fi reales. Sunt sigur de asta. Nu are cum sa piarda decat daca, printr-un miracol nu mai candideaza sau moare si stim ca sunt slabe sanse ca asta sa se intample. Asa ca suntem sortiti la inca vreo 6 – 7 de Basescienizare a populatiei pana in momentul in care mai sus nu ii va putea urca popularitatea si, implicit, aceasta va scadea. Dar pana atunci mult va mai trece.

Pe aceeasi tema:
Saddam a fost executat
Stadionul Parlamentului
Demisioneaza Basescu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: