Intrebarea zilei

Intrebarea mea este daca sistemul educational din Romania este pregatit sa faca fata cererii de „calitate” din UE? Avem profesori destul de pregatiti? Avem elevi destul de motivati? Eu as spune ca nu. Anul acesta universitatile romanesti intra in competitie directa cu cele din UE. Cine are de castigat de aici?

Reclame

4 răspunsuri to “Intrebarea zilei”

 1. alina Says:

  nu ti-ai pus si intrebarea daca profesorii sunt suficient de motivati…de aici porneste marea problema

 2. mariusnicolescu Says:

  nici profesorii nu sunt motivati, insa, este acceptabila atitudinea lor cu privire la asta? de delasare totala… evident, nu a tuturor, dar a multora, oricum.

 3. k1Ng Says:

  ai dreptate problemele sunt mult mai grave. n-are legatura cu „motivarea” ci cu profilul psihologic cu pregatirea lor si mai ales legat de faptul ca nu sunt pregatiti sa accepte o schimbare …

  exista cateva programe fff interesante initiate in MBrit. care de 2 ani sunt si la noi (mama lui ethan hawk -> elisabet hawk este initiatoarea) care se ocupa cu acomodarea profesorilor si a elevilor
  programul se numeste „student voice”

  va dau un exemplu:
  recent la o intalnire (legata de faptul ca in liceu din clasa a 11a ar trebui sa existe specializari) am pus intrebarea: „daca la bac am de ales ntre biologie chimie si fizica de ce in clasele 11 – 12 am facut 3 ore de fizica si cate 1 ora la chimie si biologie” raspunsul a fost „dar sunt cam multi profesori de fizica, ei din ce traiesc?”

 4. mariusnicolescu Says:

  corect. păi ei din ce trăiesc. sistemul nostru educaţional este făcut în aşa fel încît în momentul de faţă sînt o grămadă de oameni care, în cazul unei restrucutrări rămîn pe dinafară. Cum spui şi tu, de exemplu cererea pentru fizică în liceu este considerabil mai mică decît numărul de profesori. Însă acuma ce e de făcut? SĂ îi dăm afară pe oamenii ăştia? Lansăm altă criză, ultimul lucru de care e nevoie în ţara asta.
  Cît despre profilul psihologic, consider că ai noştri profesori ar trebui să meargă la multe cursuri pentru ca, eventual să poată accepta o schimbare.
  Nu ştiu despre programele lui Elisabeth Hawk, mă voi interesa şi voi reveni pe blog cu un material

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: