Moartea domnului Lazarescu – Oscar?

Doi dintre cei trei critici de film de la „New York Times” care fac, in numarul de ieri, listele cu nominalizarile proprii pentru Premiile Oscar, considera ca scenariul filmului „Moartea domnului Lazarescu” ar trebui sa figureze printre cele mai bune scenarii originale din 2006. Nominalizarile „New York Times” sunt o traditionala previziune facuta de specialistii prestigiosului ziar newyorkez inainte de anuntarea deciziei luate de Academia Americana de Film. Faptul ca scenariul scris de Cristi Puiu si Razvan Radulescu este mentionat de doi dintre cei trei critici la categoria „cel mai bun scenariu original” vine sa confirme enormul succes international al filmului, care a intrat in topurile de sfarsit de an ale marilor ziare si reviste de specialitate din intreaga lume. (sursa: Gandul)

Sincer, m-as bucur foarte tare ca acest film sa ajunga nominalizat la Oscar – ar insemna foarte mult pentru industria cinematografica din Romania, candva monopolizata de Sergiu Nicolaescu. Ar insemna foarte mult pentru Romania, chiar daca realitatile surpinse in acest film care mie mi-a placut in mod deosebit, nu sunt tocmai unele cu care sa ne falim in Europa. Insa, se pare ca unor critici importanti din SUA le-a placut mult scenariul lui Cristi Puiu.

Reclame

4 răspunsuri to “Moartea domnului Lazarescu – Oscar?”

 1. edelia Says:

  Mie nu mi se pare un film de oscar. Ce e in filmul ala nu e original..poti vedea acelasi lucru, in fiecare zi, aproape in oricare spital.

 2. mariusnicolescu Says:

  da, dar nu s-a facut niciodata un film care sa imite realitatea din acele locuri intr-un mod atat de impresionant. asta e un motiv pentru care merita sa castige.

 3. Parizian Says:

  Si dupa parerea mea „Moartea domnului…” ar merita cel putin un Oscar 🙂 E formidabil cat de natural/realist de antipatice pot sa fie zugravite personajele ce graviteaza in jurul domnului Lazarescu (exceptie asistenta de pe ambulanta). Te ingrozeste dispretul cu care poate fi tratat un pacient nevinovat si orgoliile care sufoca profesionalismul medicilor…

 4. Parizian Says:

  P.S. de altfel e doar unul din noul val de filme romanesti simpatice de tot… Vezi „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” de Mitulescu si „A fost sau n-a fost” de Porumboiu care colecteaza premii dupa premii pe la festivaluri internationale. Din pacate n-am reusit sa vad inca „Hartia va fi albastra” de Radu Munteanu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: