Cur de demnitar

Doar ce-am intrat in UE si iar ma apuca nervii pe tara minunata in care traim. Da, da, multi (chiar foarte multi) imi sugereaza prieteneste (bai boule!) sa plec din tara. Si io nu si nu… Ma mai are Romania pe cap inca o saptamana. Dupa care am plecat. Dar ma intorc. Ma uit la stiri (mare greseala) si vad cum domnul ministru hardau (NU POT SA II SCRIU NUMELE CU MAJUSCULA) tocmai si-a cumparat, bietul de el, un Audi A6, si se plange, dom’le, ca presa il streseaza cu intrebari despre bolid.
Cati romani care ies de pe bancile facultatilor (de renume international) din Romania isi permit sa se angajeze undeva, iar apoi, sa zicem dupa 1 an – 2 sa isi cumpere un Audi? Raspunsul e evident…
Acum aproape 1 an eram invitat intr-o emisiune la TVR 1, numita „Generatia Contra” sa vorbesc despre importanta mai mare pe care o au banii asupra scolii. Pai, iata, domnul hardau ne demosntreaza asta. Desigur ca popoul sau de ministru nu se poate plimba cu o Dacie Logan sau in cel mai fericit caz cu un Renault Clio – nu, dom’le, dansul (sa stiti ca in Moldova dansul se zice si la animalul numit bou!) trebuie sa isi suie posteriorul intr-un Audi A6, da-i dracului pe profesorii platiti mizerabil, si pe caminele care arata jalnic, si pe toti da-i dracu, ca ma da astia afara si eu nu ma imbogatesc. Iata ca domnu hardau a reusit ce si-a propus – sa faca ceva – dar nu pentru educatie (daca e sa ne gandim, nici unul dintre ministrii de la 1989 incoace nu a facut nimic pentru educatie), ci pentru curul sau.
Suntem, iata, in UE – si trebuie sa avem masini ca atare – educatia? S-o ia dracu…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: