U ie

Ne despart trei zile de iminenta aderare la UE. Intre timp, romanii incep sa devina euro-sceptici. Adica nu le place dom’le treaba cu Uniunea asta. Cica o sa putem munci fara permise prin multe tari europene, cu exceptia celor mai importante si aducatoare de venituri majore. Deci, tot aia…
In fine, eu nu ma bucur, nici nu ma intristez – cel putin anul viitor sunt mai mult decat convins ca nu vom asista la schimbari spectaculoase – or sa mai plece vreo cativa sa munceasca afara, se vor mai intoarce altii (pacat de ei) si „everybody will be happy”. Sau nu?
Am invatat nu numai ca mentalitatile nu se schimba, ci se si transfera la generatiile urmatoare. Asa ca mi-e si scarba de o parte din generatia asta „de sacrificiu”, cum o numesc unii in necunostinta de cauza – o generatie care am senzatia ca va fi chiar mai puhava si trepanata de idei „romanesti” decat precedenta. Ramanem cu prejudecatile noastre, ne placem sa ne credem buricul pamantului, ca natie, sa ii injuram pe aia care o duc ceva mai bine, prin propria munca.
Si, cum ma si gandeam, unii oameni nu au priceput nimic: „Oricum mereu se va ivi cineva care va zice ca o universitate din Burchina Faso e cea mai buna, e inevitabil…dar…trebuie sa le respectam parerea si sa-i lasam sa invete acolo. nu?„.
Unii chiar isi merita soarta, asa ca ignoranta lor este categoric o portita de scapare spre raiul necunoscatorilor.
Dar las’ ca intram in UE, unde vom fi izbaviti de toate pacatele si nelegiurile. Doamne miluieste.Doamne miluieste.Doamne miluieste. Amiiiiiiin!!!

Insemnari similare:
Dezlantuiri

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: