Sistemul mizerabil de sanatate

In proiectul de buget al Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a fost prevazuta o majorare cu 50% a fondurilor alocate medicinei de familie. Medicii spun ca asteapta sa vada banii, si apoi or sa creada, in vreme ce parerile contribuabilior la sistemul sanitar sunt impartite. Unii spun ca medicii nu merita atatia bani, altii considera ca, totusi, salariul de medic e „cam mic”.

Mai mult aici

50% in plus la buget (daca intr-adevar se va aplica) nu inseamna neaparat o crestere a salariilor medicilor de familie cu 50%. Nicidecum. Inseamna, poate o crestere de maxim 15%, pentru ca restul vor fi folositi pentru scopuri mult mai „nobile” decat salariile acestor oameni. Daca ma intrebati pe mine medicii de familie sunt de departe cei mai prost platiti din sistemul sanitar, in comparatie cu munca pe care o fac. De cativa ani incoace (de la infiintarea absurdei Case Nationale de Asigurari de Sanatate) medicii de familie au devenit si medici, si contabili si decoratori interiori si ce vreti voi. Absurditatea sistemului depaseste cote alarmante. Sunt acuzati ca iau bani de la pacienti pentru a mai adauga ceva la impresionanta lor avere. Care avere?
Dintr-un buget de 3000 RON, la 1500 de pacienti, un medic de familie trebuie sa plateasca impozitele catre stat, salariile asistentei si femeii de serviciu, eventual si a contabilului (pentru cei care isi permit asta), apoi trebuie sa plateasca chiria, intretinerea, telefonul de la cabinet – si poate intr-un final se aleg cu ceva ce nu depaseste 1000 RON pe luna.
Asta dupa ce au facut 6 ani de facultate serioasa, unde cursurile se desfasoara de la 8 dimineata la 8 seara, asta dupa ce in rezidentiat si imediat dupa au calatorit pentru a lucra in vagaune uitate de lume, caci la oras nu mai erau locuri. Medicii sunt luati in bataie de joc de catre sistem. Basescu spune ca ei sunt unii din marii corupti ai sistemului. Nu contest ca exista si cazuri de acest gen, dar marea masa a lor sunt oameni cinstiti, oameni care realizeaza pe la 40-50 de ani ca toata munca lor a fost in zadar, si ca sunt luati in bataie de joc de fosti marinari necalificati, care, din pacate au avut mai multe PCR -uri decat ei (PCR – Pile, Relatii, Cunostiinte).
Halal sistem, halal societate!
Stiu oricum ca pe nimeni nu va interesa asta, pentru caavem ceva intiparit in minte care ne spune sa nu ne pese, dar am scris materialul acesta pentru a-mi mai descarca inca un of pe eterna si fascinanta Romanie.

Anunțuri

Un răspuns to “Sistemul mizerabil de sanatate”

  1. Cola dăunează grav societăţii « N*I*C*O*L*E*S*C*U Says:

    […] aceeaşi temă: Sistemul mizerabil de sanatate Culmea nesimtirii Am ajuns de rîsul […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: