Vai de mama noastra

Unii arunca cu bani, incolo si incoace – diverse „acte de caritate” se fac in tara noastra. Exemplu perfect, Gigi Becali, „investeste” in biserici, creandu-si astfel un capital politic inte enoriasi. Spiritualitatea vinde. Spre deosebire de educatie. Aia nu vine, ca, deh, cui ii trebuie educatie? Clar, romanilor, nu… Situatia jalnica din invatamantul romanesc vine sa intareasca acest argument.
Cati mari „filantropi” precum Jiji au bagat bani in scoli, cati au renovat scoala, cati au instalat o centrala intr-o scoala, cati au cumparat carti? Hmm, ii numar pe degete? Alea de la o mana… Pentru ca educatia, se pare nu vinde… Nu acum, cine stie, in cativa ani situatia se poate schimba.
Situatia e cat se poate de serioasa si putem sa ne dam seama de gravitatea ei, intrebandu-ne cati copii inteligenti produc scolile de la sat? Ca au existat genii venite de la sat, nu contest. Dar acum? In stituatia actuala? Se face ceva? Nu se face nimic pentru ca e mai comod Sa „investesti” bani pentru capital politic in altele – e mai usor sa dai mancare la 2000 de batrani, care se vor aduna intr-o piata publica si vor spune reporterilor de la TV si ziare cat de bunesti tu (filantropul) si partidul pe care il reprezinti.
Si atunci nu e normal ca intr-o scoala care e vai de mama ei, cu profesori platiti vai de mama lor, sa se intample asta? Adica sa se apuce copilasii sa se dea in stamba in fata aparatelor foto, scene de lesbianism despinse parca din filme erotice. Cum o sa ajunga copiia stia cand o sa creasca? o sa fie niste retardati, cu slujbe de cacat, si mandria lor va fi ca sunt „productii” ale invatamantului romanesc.

Reclame

Un răspuns to “Vai de mama noastra”

  1. Tabloul cu Becali « N*I*C*O*L*E*S*C*U Says:

    […] Pe aceeaşi temă: Gigi le uneşte… PNG-ul are un nou membru de “valoare” – Alex Mihai Stoenescu Becali are blog Vai de mama noastra […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: