Alt razboi al bloggerilor

Turnul de fildes al criticilor literari este tot mai zgaltait de criticii amatori de pe bloguri, care nu se mai multumesc doar sa-si dea cu parerea ca amatori, ci vor sa dea de pamant cu influenta si morga criticii oficiale. In blogosfera, nu mai au nici un fel de „greutate” criticii care se lauda cu zeci de ani petrecuti in biblioteci, care cred ca fenomenul literar ar fi un haos fara obladuirea lor, de ale caror judecati de valoare tremura scriitori deja formati sau dupa a caror vorba de incurajare suspina novicii care umplu posta redactiei unor reviste cu creatiile lor stangace.
Citeste restul articolului aici.

Gandul publica destul de des articole in care ataca bloggeri. Cei care se simt avizati imediat incep o triada impotriva ziarului, desi au existat momente in care Gandul a scris absolut aiurea despre bloggeri, dar acel moment a fost cel in care doamna Diana Popescu s-a hotarat sa il ridice in slavi pe Zoso. Intre timp, doamna Popescu a scris niste materiale deosebit de bune si nu numai la rubrica Blog-Cititori.
Revenind acum la subiect, Bogdan Munteanu scrie despre un nou razboi, de data aceasta intre bloggeri si criticii literari. Este amintiti termenul de bloggerati, care semnifica acesti „inteligenti” care considera ca critici literari sunt de cacat, iar ei sunt mult mai avizati cu privire la carti si felul in care acestea sunt criticate.
Adevarul este ca domnul Munteanu precizeaza ceva surse de unde s-a inspirat si unde a citit faptul ca bloggeri acestia nu sunt vazuti bine ca „ce dom’le, niste cacanari care stiu sa deschida interentul au acum tupeu sa comenteze despre carti?”. M-am simtit vizat de acele afirmatii, caci si eu obisnuiesc dupa fiecare carte pe care o citesc sa scriu cate o recenizie, unde sa imi dau cu parerea de amator. Acuma, nimeni nu a spus ca nu avem voie sa ne dam cu parerea, nu imi trebuie milioane de ore petrecute in biblioteca sa pot face asta. Citesc o carte, scriu ce mi-a placut la ea si ce nu, ii dau o nota din perspectiva mea.
Spre sfarsit, domnul Munteanu in sfarsit vine cu o opinie proprie care este favorabila mie, adica, pana la urma cine imi interzice sa am o opinie? Normal ca nu voi avea competenta unui critic literar poate niciodata, dar macar sunt pe drumul cel bun.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Alt razboi al bloggerilor”

  1. Arhi Says:

    Domnul Munteanu ar trebui sa citeasca blogul lui Catalin Tenita si dupa aceea sa deschida gura…

  2. mariusnicolescu Says:

    Domnul Munteanu, ca orice jurnalist de altfel are voie sa deschida gura orice-ar fi – ca de aia e libertate de opinie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: