Wal-Mart intra si peste indieni

Retailerul american Wal Mart va deschide in urmatorii 5 ani cateva sute de magazine in India in parteneriat cu Bharti Enterprises, unul dintre cei mai importanti retaileri de pe piata indiana. Motivul invocat de cei de la Wal Mart este economia in crestere pe care India o are de cativa ani incoace.
Wal Mart s-a „luptat” cu retailerul englez Tesco pentru parteneriatul cu Bharti, pe care l-a castigat. In aproximativ 5 ani, cei 2 estimeaza cateva sute de miliarde de dolari investiti in lantul de supermagazine.
In India Wal Mart va lucra sub franciza, deoarece in momentul de fata regulile economice in India sunt deosebit de restrictive, nici un investitor strain neavand voie sa intre pe piata. Wal Mart spera ca aceste restrictii sa fie ridicate in urmatorii 5 ani, deoarece guvernul indian a promis o graduala liberalizare a economiei.
Impactul pe care Wal Mart il va avea pe piata va fi unul important – stim foarte bine ce s-a intamplat cu micii comercianti din orasele din Statele Unite unde Wal Mart a bruscat piata. Acelasi lucru se preconizeaza ca se va intampla, pe termen lung si in India. Momentan economistii sunt de parere ca acestia nu de ce sa isi faca probleme, insa daca guvernul se tine de promisiuni si piata va deveni libera, micii comercianti vor trebui sa inceapa sa isi caute de lucru.
Nemtii de la Metro au deschis, tot prin franciza doua magazine in India, iar francezii de la Carrefour sunt aproape de a semna un deal.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: